Haal je eigen zon weer in huis

In deze sombere winterdagen ontbreekt het voor veel mensen aan licht. Zeker wanneer lange werkdagen het grootste deel van het daglicht aan ons onttrekken. De weersomstandigheden maken het nog een graadje erger. De duisternis buiten heeft zijn invloed op onszelf. De stemming, het gevoel kunnen zelfs depressieve vormen aan gaan nemen. We verlangen weer naar het voorjaar, naar meer licht en zon.

Licht is kennelijk heel belangrijk in een mensenleven. Het bepaalt voor een aanzienlijk deel ons gemoed. Alles ziet er ook anders uit als het licht is, vrolijker en plezieriger om te ervaren. De zon heeft hier een groot aandeel in, de zon als lichtbron in ons leven. Daarnaast vervult de zon ons met warmte, hetgeen ons een gevoel van welbehagen bezorgt. Al met al is de zon voor veel mensen een onmisbare factor in hun leven. Ze doen er veel voor om het zonlicht ook in de wintertijd toch te kunnen ervaren. Denk aan vakanties naar de zon en het alternatief de zonnebank.

Toch kan niet alle somberheid bij de mens aan het gebrek aan zon toegeschreven worden. De processen binnenin de mens bepalen mede hoe een mens zich voelt. Het weer is een externe factor die zijn invloed ziet toenemen naarmate de innerlijke factoren dit toelaten. Anders gezegd, je bent dan bevattelijker voor een depressief bij een al sombere innerlijke staat van zijn. Je zou als je hier last van hebt eens bij jezelf te raden kunnen gaan hoe het binnen in jou gesteld is. Ben je wel gelukkig? Ben je wel zonnig van jezelf? Zo niet, hoe komt dit dan? Door je bewust te worden van jezelf opent zich de mogelijkheid de onderliggende problematiek op te lossen. Je kunt hierbij altijd gebruik maken van de helende kracht van liefde.

Liefde komt voort uit de Oerbron, de Grote Zon zou je kunnen zeggen. Liefde heeft dan ook soortgelijke effecten als het licht en de zon, namelijk het verwarmt je, het geeft je een andere, positievere kijk op de zaken en beïnvloedt op die manier ook je gevoel. Je stemming zal ook automatisch verbeteren. Maak je dus gebruik van liefde om je er elke dag mee te vullen, dan lossen niet alleen je problemen op, maar voel je je vrolijker, beter in je vel. Je kunt dan ongeacht de weersomstandigheden jezelf in de gewenste stemming brengen.

Zo gemakkelijk is dat, je haalt gewoon je eigen zon in huis door middel van het toelaten van de liefdesenergie in jezelf. Het kost je niets, alleen een kleine inspanning om het te doen vanuit je eigen luie stoel. Je kunt er onbeperkt gebruik van maken, want de Oerbron is onuitputtelijk. Ga ermee aan de slag en ervaar zelf wat het voor je kan betekenen.

Angel


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.