Decemberoverwegingen

neens was het al weer zover, de decembermaand was weer aangebroken. Behalve de feestmaand van Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw is het ook de maand van de afsluiting van het jaar. We kunnen de balans weer opmaken en al of niet met nieuwe, goede voornemens het volgende jaar ingaan.

Geboorte en dood zijn thema�s die juist in deze maand voor ons aan de orde kunnen komen. Waar sta je voor open en wat wil je afsluiten en loslaten. Momenten van bezinning kunnen je inzicht brengen in je huidige levensomstandigheden en je aanzetten tot het maken van wellicht andere keuzes, die beter aansluiten bij jouw eigen Waarheid.In deze Nieuwe Tijd worden we er telkens op attent gemaakt toch vooral op zoek te gaan naar jouw eigen Waarheid en er vervolgens naar te gaan leven. Daarbij worden ons handvatten geboden om deze weg succesvol af te gaan leggen. Sleutelwoorden zijn hierbij bewustwording en de kracht van de liefde. De liefde, die door het Christusbewustzijn in onszelf naar boven kan worden gebracht.

Met Kerst herdenken we de geboorte van Jezus, die ons toentertijd over dit Christusbeginsel kwam vertellen. Nu 2000 jaar later is het de geboorte van de Christus (de liefdeskracht) in onszelf die de aandacht verdiend. Daarom is deze Kerst ook een mooi moment om jezelf te realiseren dat ieder mens, ook jij, deze kracht bezit. Met het openen van je hart kun je deze liefdeskracht, dit Christusbewustzijn, weer bij jezelf geboren laten worden en kun je je van je eigen grote potentieel van nieuwe mogelijkheden bewust gaan worden.

Met de afsluiting van het oude jaar kun je je oude bewustzijnstoestand dan loslaten (dood) en opnieuw je keuze maken voor het Christusbewustzijn (wedergeboorte). Op die manier start je het nieuwe jaar met de geboorte van jezelf, vol beloftes voor een prachtig nieuw leven als kind van deze Nieuwe Tijd.

Met liefde en vrede in je hart beïnvloed je ook je omgeving en draag je automatisch bij aan een betere wereld voor de toekomst. Omring deze gebeurtenissen ook nog eens met veel vreugde en plezier dan kan deze jaarwisseling niet meer stuk.

Een stralende Kerst en een gezegend Nieuwjaar gewenst.

Angel


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.