Even wegdromen

wegdromenHeb je ook wel eens, dat je alles even zat bent, dat de dagelijkse sleur je teveel wordt, dat je smacht naar rust en iets leuks, maar dat vakantie er niet in zit? Misschien vind je het dan een goed idee jezelf weer in een betere stemming te brengen door een simpele meditatie/ visualisatie oefening te gaan doen. Het voordeel is dat je er de deur niet voor uit hoeft en het slechts een korte tijd vergt om dit doel te bereiken.We zoeken voor onze geluksbeleving de prikkel vaak buiten onszelf en het liefst ver weg. Het spreekwoord wat je ver haalt is lekker, schijnt voor veel mensen nog steeds op te gaan.
Natuurlijk is het leuk om er op zijn tijd eens op uit te trekken en kan een activiteit buiten de deur tot grote vreugde en voldoening leiden. Daar is ook niets mis mee, alleen zijn we een beetje vergeten, dat geluk in principe binnenin jezelf te vinden is. Deze oefening biedt je de kans jezelf snel in een betere stemming te brengen zonder invloed van buitenaf. Je kunt vanuit je luie stoel al aan de slag. Handig als je niet veel tijd hebt en je even toe bent aan iets anders.

Allereerst voor alle duidelijkheid even kort wat zaken op de rij.

“Je geest bepaalt je stemming, met je gedachten schep je je gevoelens en je kijk bepaalt hoe je zaken ervaart.”

Als je je van dit alles bewust bent kun je je voorstellen, dat je door je geest te manipuleren je elke gewenste staat van zijn kunt bewerkstelligen. Natuurlijk zul je je hierin door oefening moeten gaan bekwamen, zeker als dit nieuw voor je is. Om je op weg te helpen volgt hier een korte meditatie/visualisatie oefening. Het is een voorbeeld waarmee je naar eigen inzicht creatief kunt omgaan. Je kunt er een heel persoonlijk tintje aan geven, zodat het precies bij jou past. Het is een manier om je dagelijks bestaan even te ontvluchten en even weg te dromen..om daarna met hernieuwde energie en plezier je bezigheden weer op te pakken.

Even wegdromen. Kun je qua tijdsduur zo lang of kort maken als je zelf wilt. Zet eventueel een wekkertje, als je bang bent de tijd te vergeten of in slaap te vallen.

Hier volgt de meditatie:

-Zoek een rustige plek om even te gaan zitten.

-Doe radio, t.v. en telefoon uit om niet gestoord te worden.

-Ga gemakkelijk zitten en sluit je ogen.

-Begin met rustig een paar maal diep in en uit te ademen, waarbij je jezelf zoveel mogelijk ontspant en zet je aura bewust gesloten om je heen.

-Voel je verbonden met de aarde en de kosmos.

-Weet je veilig in je eigen ruimte en je verbindingen.

-Ontspan je verder en verder. Vooral de spanning uit je nek en schouders weg laten vloeien.

-Blaas de spanning er bij iedere ademhaling ook uit. Ga hiermee door tot je jezelf helemaal ontspannen voelt.

-Geef jezelf over aan de rust en de stilte, sta jezelf toe deze pauze te nemen.

-Laat alle haast of baalstemming van je afglijden, het is even niet aan de orde, je hoeft even niets meer.

-Maak je hoofd rustig en leeg. De stroom gedachten komt langzaam tot bedaren en je schenkt er geen aandacht meer aan.

-Als je zover bent, dat je je rustig en ontspannen voelt, ga je je een heel plezierig tafereel voorstellen.

-Je reist in gedachten naar een plek waar je op dat moment heel graag zou willen zijn.

-Je ziet de beelden voor je, je hoort de bijbehorende geluiden, je ervaart de gehele sfeer, die daarbij past. Je gaat er helemaal in op en geniet er met volle teugen van. Je voelt je vrij en droomt verder weg. Je schept je eigen verhaal en brengt jezelf in de meest optimale stemming, die daarbij hoort. Blijf zolang als je wilt hiervan genieten.

-Vul jezelf dan bewust met deze plezierige energie, vul elke cel met de positieve kracht van ontspanning en vreugde. Richt je helemaal op een positieve houding en gevoelsbeleving en veranker dit in jezelf. Weet dat je altijd op deze plek terug kunt keren als je daar behoefte aan hebt.

-Keer dan weer terug in het hier en nu door van drie naar een terug te tellen. Drie, adem diep in en uit. Twee, beweeg jezelf of rek je uit. Een, open je ogen.

-Ga staan en aard je goed door opnieuw bewust je wortels uit je voeten diep de aarde in te trekken. Zet ook je aura nogmaals goed gesloten om je heen.

Voel je verkwikt en vervult van je eigen positieve kracht. Loop even wat rond en ga weer aan de slag met je normale werkzaamheden.

Veel plezier ermee.

Angel.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.