Vakantieplezier

wereldbolVoor veel mensen breekt de vakantieperiode aan. Een tijd waarin we kunnen uitblazen van alle vermoeienissen en ons weer op kunnen laden om onze dagelijkse beslommeringen straks weer fris op te kunnen pakken.Eigenlijk is het de bedoeling jezelf tijdens deze periode van rust eens van alle ballast te ontdoen. Gedurende de normale werkdagen zijn we vaak druk in de weer, waarbij we onszelf niet of te weinig bewust zijn van waar we mee bezig zijn in ons leven. Het leven raast aan ons voorbij. Rennen, even dit, even dat, druk druk druk. Dan is het eindelijk vakantie en rennen of vliegen we weer naar onze plaats van bestemming. Soms om uitgeteld aan het strand of zwembad uit te gaan liggen blazen of om aan een of andere sportieve activiteit mee te doen of rondreis te gaan beginnen. In het laatste geval kom je vaak aan het eind van je vakantie nog vermoeider thuis dan dat je van start ging.
Ook op vakantie gaan is een vermoeiende aangelegenheid. Je lichaam en geest ondergaan allerlei veranderingen. De reis, de andere plek, de nieuwe indrukken, nieuwe mensen, ander eten, het zijn allemaal energie├źn die op je inwerken, vaak op onbewust niveau.

Je zou dan ook redelijk uitgerust en fit op reis moeten gaan om er maximaal van te kunnen genieten. Het is zelfs zo dat mensen vanuit een druk bestaan in de rust van de vakantie vaak ziek worden. De overgang is te groot, het lichaam krijgt eindelijk de kans een signaal af te geven d.m.v. een ziekte en de balans kan niet in 1, 2 of 3 weken hersteld worden.
De balans, daar gaat het in feite om in het leven. Het vinden van het juiste evenwicht in je manier van leven brengt je dichter bij jezelf. Je wordt je er dan steeds meer bewust van wat bij je past, wat goed is voor jouw welzijn. Dat is voor iedereen verschillend, maar door naar je gevoel te leren luisteren kom je daar vanzelf achter. Stap voor stap leer je zo jezelf beter kennen en de balans in jezelf terug te vinden en in stand te houden.

Als je eenmaal in balans bent, zul je ondervinden dat je naar je eigen waarheid bent gaan leven en zul je je op een gezondere manier in het leven gaan bewegen. Op een evenwichtige wijze kun je dan je keuzes maken en rust en vrede in jezelf gaan ervaren, in zowel de dagelijkse werkzaamheden als in je vrije tijd. Dan wordt vakantie een extraatje, een leuke toevoeging aan je bestaan, waarvan je in alle ontspannenheid intens kunt gaan genieten. Fijne vakantie.

Angel

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.