Leven naar je hart

half gezichtHet lijkt een utopie te kunnen leven naar je hart, je vrij te voelen in je keuzes en je leven op zo’n manier in te richten dat je elke dag de levensvreugde kunt ervaren. In menig hart woelt de wens om zich te bevrijden uit de verstrikkingen waarin de mens zichzelf heeft gemanoeuvreerd. De eisen die aan de Westerse mens gesteld worden zorgen voor een heilig moeten om datgene te doen wat maatschappelijk wenselijk is.Geld en macht spelen hierin een belangrijke rol. Zonder er bewust mee bezig te zijn zul je al snel in de vaart van de voortrazende gekte van onze leefwereld meegesleurd worden. Veel mensen denken niet anders te kunnen, geloven niet in eigen keuzes, houden het niet voor mogelijk dat het überhaupt anders zou kunnen gaan. Het gevolg is dat menig mens vastloopt, ziek wordt en niet langer in staat is om aan de toenemende druk vanuit de buitenwereld te voldoen.

Deze manier van leven druist gewoonweg in tegen de wensen van hun hart en de levensstroom is geblokkeerd geraakt. Het leven is eigenlijk bedoeld om naar ieders vermogen in vrijheid en vreugde geleefd te worden. De levenskracht stroom moet vrijelijk door lichaam en geest kunnen stromen. In die staat van zijn zal het leven je gemakkelijker afgaan. Je gevoel zal je vertellen wat het best bij je past en welke weg voor jou het meest geschikt is. Je zult, als het leven stroomt, je ook gezonder en gelukkiger voelen.
Allemaal positieve effecten die een mens op die manier teweeg kan brengen.

Het gaat dan ook verkeerd wanneer we die levensstroom blokkeren. Dat gebeurt vooral als je vanuit je verstand je leven tracht te beheersen en je keuzes baseert op die welke je omgeving van je lijken te verwachten. Ik zeg speciaal “lijken”, omdat dit een dwaling is. Niemand hoeft te bepalen op welke wijze jij je leven leeft, welke keuzes je maakt of welke weg jij wilt volgen. Juist door aan verwachtingen van anderen te willen voldoen, vergeet je wat goed voor jezelf zou zijn.

Zorgen, stress en het heilig moeten zorgen al snel voor de nodige blokkades wanneer je tegen je eigen stroom in blijft roeien. Natuurlijk is onze maatschappij daar hard in geworden. Zonder geld is het moeilijk een bestaan te leiden. Toch zijn we het aan onszelf verplicht naar ons hart te gaan leren luisteren, om een gezonder en gelukkiger bestaan voor onszelf te creëren. Dat is echt mogelijk. Daar is vooral in het begin moed voor nodig. Daar zul je wellicht onbegrip uit je omgeving voor moeten incasseren. Daar zul je de nodige veranderingen voor moeten aanbrengen en misschien dierbaren door verliezen om uiteindelijk een bevrijd en gelukkiger mens te worden. Er is overvloed voor iedereen, geloof daarin. Angst voor tekorten blokkeert die stroom!!

Leven naar je hart zal je ongekend veel opleveren aan ware levensvreugde en geluk. Rust en vrede in je hart manifesteren zich als je je op die manier overgeeft aan de stroom van het leven. Het leven zal zich dan als vanzelf aan je openbaren, precies zoals het voor jou bedoeld is. Het zal je alles geven wat je nodig hebt, je hoeft er alleen maar voor te kiezen.

Angel

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.