Op een dag was alles een puinhoop

dawn of a new dayWaarom zou ik nu beginnen over een puinhoop? Eens zal het duidelijk zijn dat het zo niet meer kan. Wat dan? Vraag je je af. Wel, de wereld zoals die er nu uitziet is nu niet de wereld zoals wij die zouden willen. Is dit waar of niet? Of is er iemand die gelukkig is als die om zich heen kijkt? Rampen, onbegrip, eenzaamheid, te grote organisaties, bureaucratie, regeringen die hun gang maar gaan, oorlogen, banken die maar niet luisteren dat je anders met geld om moet gaan, verkrachtingen, onderdrukkingen, oneerlijkheid en ga zo maar door.

Ik hoor iedereen al zeggen dat dit altijd wel zo zal blijven. Waarom moet dit dan zo blijven? Zijn wij dan zo geïndoctrineerd dat wij niet eens meer geloven in een andere wereld?

Als wij met zijn allen iets niet meer zouden pikken, dan zou het gelijk afgelopen zijn. Ja, soms zal dit niet zonder slag of stoot gaan, dat is waar. Er is al veel veranderd in de wereld, de perestrojka in Rusland, weten jullie nog dat Gorbatjov een nieuw tijdperk inluidde voor het grote Rusland? De koude oorlog? Vele regiems die hun volk onderdrukten zijn vervangen door gematigder regiems die meer naar het volk wilden luisteren, maar we zijn er nog lang niet.

Wat zou de reden zijn dat wij zo bang zijn? Heeft een deel van de mensheid er baat bij dat wij angstig en afhankelijk zijn? Men spreekt wel eens over een geheime regering en zo, het maakt mij niet eens uit hoe het allemaal heet. Het gaat mij erom dat wij mensen die het goed bedoelen weer greep krijgen op ons eigen leven en niet meer afhankelijk zijn van anderen die het niet zo nauw nemen, omdat ze door ons gekozen zijn of in de raden van bestuur zitten met maar een reden en dat is heel veel geld verdienen. Wat een goedkoop geklets zou je kunnen denken. Nee, ik heb ervaring en ik kijk heel goed om mij heen en ik ga alleen maar voor de waarheid, dus voor de ware intentie achter allerlei praktijken die je dagelijks overal om je heen kunt zien.

Ik ga nu op iets in wat je nog nooit voor mogelijk heb gehouden. Mijn gevoel zegt dat er een betere tijd aan komt. Een tijd waarin het goed toeven is. Maar, hoe moeten wij ons dit dan voorstellen als dit waar is? Dat zal ik je zo goed mogelijk proberen uit te leggen.

Door CHAOS en nog eens chaos, dit zou het beste startpunt zijn voor een mooi nieuw begin waar we met zijn allen op een geheel andere wijze met elkaar kunnen leren om goed met elkaar om te gaan.

Visionaire denkers en creatievelingen zouden wel eens een hele goede start kunnen maken, waarbij het welbevinden van de mensen voorop staat. Wat is dan een beter welbevinden?

In mijn optiek is dat je elk moment goed voelen en dat is dus niet in angst leven of onderdrukt of belazerd worden. Jezelf ontplooien in wat je maar wilt, dus veel vrije tijd om muziek te maken of iets voor de gemeenschap te doen of creatief te zijn en je talenten verder te ontplooien of eens rustig om je heen kijken en meer te genieten dan ooit.

Want zijn wij niet verleerd om echt te genieten? Rust en stilte zijn er bijna niet meer, die noodzakelijk zijn om even bij te kunnen tanken en dan met meer energie weer verder te gaan. We zouden meer rekening kunnen houden met ons eigen natuurlijke tempo. We zouden eens meer rekening kunnen houden met de mensen om ons heen door in kleinere gemeenschappen te leven, waar we er echt voor elkaar zijn en elkaar kunnen bijstaan in wat dan ook. Dan is de bevrediging weer terug doordat je er werkelijk toe doet, want geven en aandacht aan anderen geven is fijn en maakt zelfs gelukkig. Eindelijk eens afstand nemen van alleen maar geld verdienen, maar ook weer genoeg rust en ontspanning hebben. Wat zou de wereld er anders uitzien.

En o ja, we zijn vergeten dat we nog heel veel ballast over boord kunnen gooien, zoals opgebouwde overtuigingen die het collectief ons onbewust heeft opgelegd. Nieuwe overtuigingen kunnen er dan voor in de plaats komen, zoals; ik kom tot mijn recht en ik leef in een gemeenschap die mij ondersteunt. En vrijheid, maar dan echte vrijheid in de vorm van hoe wil ik leven en mezelf uitdrukken, dus niet zoals het collectief mij graag ziet. Dan worden we weer een uitdrukking van ons ware wezen, dus van wie we werkelijk zijn. Dat is de reden dat ik zou willen dat het een grote puinhoop werd in de wereld, dan kunnen we eindelijk onze ware goddelijke kracht weer terug gaan vinden. Dit lijkt een lang verhaal, maar het is nog maar een fractie van wat ik mij allemaal voorstel als het in de wereld een grote puinhoop wordt.

Bedenk je maar eens hoe je tot je recht kunt komen. Ik weet zeker dat heel veel mensen deze wereld waarin we nu leven normaal zijn gaan vinden. In zekere zin is dat ook zo, maar laten we eerlijk zijn, het kan toch veel beter. Als nu iedereen zijn dromen eens kon waar maken en we elkaar weer nodig zouden hebben, wat zou de wereld er dan anders uit zien.

Ik vergat nog te zeggen dat we wel af moeten van de mensen die ons onderdrukken of voor de gek houden. Ik zou haast willen zeggen, zeg eens wat meer NEE als iemand niet goed aanvoelt of kom eens in opstand als je baas je volledig uitloogt en ga zo maar door.

Een betere wereld begint bij jezelf, start de dag eens met alleen maar te doen wat je leuk vindt en weiger nog iets te doen dat niet goed voelt.

Rein

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.