Bevrijdingsdrang

11.vrijheidIn het hart van de samenleving gebeurt datgene wat onvermijdelijk is en dat heeft te maken met een enorme bevrijdingsdrang. We zien overal om ons heen dat mensen het niet meer pikken. Geen onderdrukking meer, eigen keuzes kunnen maken. We kunnen beter zeggen; eigen keuzes leren maken, want vele volkeren moeten nog leren hoe voor zichzelf op te komen. De een steekt de ander aan, dat hebben we nu wel gezien in het Midden Oosten. Ik kan wel voorspellen en dat kan iedereen, dat het verzet tegen onderdrukking steeds groter wordt.

Ik vind het de moeite waard om uit te leggen waarom iets steeds sterker wordt.

De energie die vrijkomt bij een groep gelijkgestemde mensen is immens groot. Kijk naar de demonstraties tegen de regering en Moebarak in Egypte. Als we weten dat geen gedachte verloren gaat en gelijke gedachten samenklonteren, dan weten we ook dat anderen in naburige landen die met dezelfde problematiek zitten worden getrickerd. Deze energie├źn zullen zich voegen bij de eerdere vrijgekomen energie├źn en vormen een groot gezwel die alleen maar wil groeien en dat gebeurt dan ook. Bovendien voelen mensen zich gesteund door anderen die al eerder zich met succes hebben bevrijd van onderdrukking.

De gezamenlijke gedachten en goede afloop vormen een soort mechanisme dat als het ware in iedereen wordt geplant die met dezelfde problematiek te maken heeft.

Elke keer als mensen zich weer met succes bevrijden van een of andere vorm van onderdrukking wordt dit mechanisme nog verder bekrachtigd. Net zo lang tot iedereen zich heeft bevrijd, want geloof maar dat er geen houden meer aan is. Overal op de wereld zal men zich willen bevrijden en het interessante is dat het zal gelden op elk gebied. Met andere woorden; onderdrukking op je werk of door je familie of gewoon op straat zal op dezelfde manier worden benaderd.

Wat kunnen we hier van leren? Dat het onvermijdelijke gewoon gaat gebeuren! Dat in de plannetjes van mensen voordat ze incarneerden deze bevrijding al was voorzien. Dat deze mensen hun medemensen hebben aangestoken met hun wil tot bevrijding en zo het balletje verder aan het rollen hebben gebracht. Je zou het ook een sneeuwbaleffect kunnen noemen. Geen regering zal meer worden overgeslagen. Alles zal aan het licht komen, omdat mensen niets meer pikken. Het is gewoon afgelopen met je laten onderdrukken en dan bedoel ik op wat voor manier dan ook. Want weet maar, dat ook op allerlei andere terreinen er onderdrukking bestaat, dus kunnen we nog veel verwachten.

Zo, dit lijkt zo logisch dat iedereen die dit leest denkt; ja, dat wist ik wel. Nu komen we op het volgende punt. Ja natuurlijk, iedereen heeft in zijn plannetje staan dat hij of zij dit zou gaan meemaken en op de een of andere manier er in zijn leven mee te maken zal krijgen.

We kunnen wel bij ons zelf ontdekken aan welke kant we staan. Hier bedoel ik mee dat er twee kampen zijn bij de aardemens. Het ene kamp wil zich bevrijden, met andere woorden deze mensen willen groeien in bewustzijn en willen weten wat het is om vrij te zijn en eisen hun deel op om zich in vrijheid te kunnen ontplooien.

Het andere kamp zijn de onderdrukkers die anderen graag onderdrukken. Simpel gezegd, maar hoe moet ik het anders kort en bondig uitdrukken. Ik kan hier nog wel meer over zeggen, maar dat doe ik de volgende keer.

Rein Feenstra

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.