Je gevoel in eigen hand

9.richting bordenHoe komen we deze tijd door? Angst, bij vele mensen speelt er angst. Als we het nieuws volgen wordt het in de wereld steeds grimmiger en de beelden van natuurrampen zijn heftig. Hoe kun je in Godsnaam niet bang worden en je niet laten leiden door angst? Dit is een vraag die bij vele mensen zou kunnen opkomen. Je kunt je ook de volgende vraag stellen:

Wie hebben er niet zo’n last van angst? Ik laat je even denken en voelen…………………………..Mensen die vertrouwen hebben, positief in het leven staan, geloven in hun eigen kracht en altijd oplossingen en mogelijkheden blijven zien. Ook zijn het die mensen die aangesloten zijn op hun gevoel en zich losgemaakt hebben van het collectief.

Het collectief is de gedachte en energie die een groep mensen deelt over een bepaald onderwerp. Je hebt verschillende soorten collectief, bijvoorbeeld het collectief van de wereldbevolking, het collectief van de Ajax supporters of het collectief van je familie.

Wil je bij je kracht komen en je gevoel bepalen over een bepaald onderwerp, dan zul je je eerst moeten losmaken van het collectief.

Kom je bijvoorbeeld een kamer binnen met mensen die allemaal enorm angstig zijn, dan zul je dat eerst moeten opmerken en je gevoel en de gordijnen open moeten hebben. Vervolgens  neem je het besluit er los van te zijn of je er los van te maken om dan te kiezen voor een gevoel wat fijner en beter bij je past zoals; ik voel me goed, ik heb vertrouwen.

Het effect en het goede gevoel in je zijn afhankelijk van hoe sterk je eigen geloof en geestkracht zijn. Als je zelf angst hebt, dan zul je die ook moeten erkennen en bewust moeten loslaten. Heel veel mensen zijn bang en we steken elkaar allemaal aan, totdat er mensen zijn die hun eigen collectief vormen en dat is die van; ik ben aangesloten op mijn gevoel, ik heb vertrouwen en ik voel me rustig.

Het is dus een keuze hoe jij je voelt. Dat klinkt gek, maar ik zeg je het is zo. Jouw eigen gevoel en kracht in je, bepaal je zelf. Je zult er wel moeite voor moeten doen, maar zoals met alles, oefening baart kunst. De angst zal de komende tijd toenemen bij een grote groep mensen door alle ellende in de wereld, totdat jij de keuze maakt je aan te sluiten bij die steeds groter wordende groep mensen die aangesloten is op hun gevoel en vertrouwen heeft, ondanks de moeilijkheden die ook zij zien en tegen komen op hun pad. Daar waar je je aandacht op richt, krijg je verbinding mee.

Als je altijd gewend bent somber te zijn en de verantwoordelijkheid voor je eigen gevoel buiten je zelf legt, dan zul je om het roer om te gooien dus flink kracht bij moeten zetten. Op den duur zul je echt merken dat het zijn vruchten gaat afwerpen, gewoon beginnen en dat kan op elk moment van de dag.

Marjon

Tags: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.