Haat

haat.2Het lijkt alsof we steeds meer haat zien in de wereld om ons heen. Waar komt dit nu in godsnaam vandaan? Al eerder schreef ik dat alles aan het licht komt. De aarde wordt in deze tijd voorzien van hoogwaardige liefdesenergieën en is met een enorme opschoning bezig. Dit heeft zowel in het groot als in het klein zijn effect. Zo kan iemand, bij wie je al een slecht gevoel had, ineens als een bom tegen je uitbarsten. Vaak gaat dit dan in de vorm van verwijten maken en de schuld leggen bij de ander. Mensen die zo worden benaderd blijven vaak flabbergasted achter en als genageld aan de grond staan en weten niet wat ze overkomt.

Meestal is er geen enkele aanleiding die deze uitval rechtvaardigt, maar is het een grote opgekropte, niet geuite en geleefde bom van hatelijke gevoelens en emoties. De ontvanger mag het er mee doen en weet vaak door zo’n overval niet te reageren. Pas later als alles meer doorgedrongen is en de persoon in kwestie al weer is verdwenen, dan begint alles een beetje te dagen.

Vaak zijn de mensen die dit soort verwijten en een stortvloed aan hatelijkheden over zich heen krijgen, heel lieve en integere mensen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen, laat staan dat ze het voor mogelijk houden dat er mensen bestaan die zo gemeen kunnen zijn.

Je hebt verschillende vormen van boosheid:

– Wanneer je voelt dat je onrecht is aangedaan, iemand gaat over je grens heen.

– Irritaties hebben zich opgestapeld en ineens is er een druppel die de emmer doet overlopen.

– Of een ander bewust de schuld geven en hem of haar verantwoordelijk houden voor jouw geluk.

Wanneer iemand het goed voor heeft met zijn medemens zal hij direct na de boze bui een rot gevoel over zich krijgen en het vrijwel direct weer goed willen maken. Iemand die werkelijk in boosheid blijft hangen en de ander de volle lading blijft geven is totaal van zijn gevoel afgesneden en heeft geen contact met zijn geweten, laat staan dat hij werkelijk mee kan voelen wat hij de andere aan doet met zijn hatelijke gedrag.

Iemand die in boosheid blijft hangen en de ander verantwoordelijk blijft houden voor zijn geluk legt de kracht buiten zichzelf en is voor zichzelf en zijn omgeving niet constructief bezig. Mensen die in boosheid blijven hangen zitten vaak in een gevoel van; ik heb niets gedaan, ik ben onfeilbaar goed, jij moet maar veranderen dan ben ik weer gelukkig.

De eerste stap begint met het erkennen van de gevoelens die leven bij degene die boos is. Dit komt vaak neer op jaloezie en het niet geloven in je eigen kracht om je leven vorm te geven naar jouw eigen wensen en gevoel. Ook wel projectiegedrag genoemd; jij hebt alles en ik heb het niet, jij confronteert mij met mijn ongeluk en onvermogen, door jou zie ik wat ik niet heb.

Door deze gevoelens te blijven negeren en een ander maar de schuld te blijven geven van jouw ongeluk blijf je in een vicieuze cirkel. De energieën die je onderdrukt zullen op alle mogelijke manieren hun uitweg zoeken, wat zich laat zien in bijvoorbeeld uitbarstingen van boosheid en hatelijkheid, gemeen gedrag naar je kinderen, je partner of je collega’s enz. Erkennen wat er van binnen in jezelf leeft is een eerste stap naar bewustwording en je beter voelen.

Al die haat en boosheid hebben een enorm lage energiefrequentie. Wat denk je wat voor effect dat niet heeft op jouw lijf! Al die energieën die je maar blijft onderdrukken zitten in je stoffelijk lijf opgeslagen, wat een bevrijding zou het zijn als ze eindelijk vrij kunnen stromen! Wat zul je je opgeluchter voelen door te erkennen wat er werkelijk in je leeft. Vaak is het een kwestie van overgave, toegeven dat er iets in jou aanwezig is aan gevoel wat gehoord en geleefd wil worden. Die donkere delen, zo noem ik ze maar even, willen dus gehoord worden.

Het gaat er dus om het onderdrukte gevoel te erkennen, het vervolgens te leven en daarna de stap te maken om te willen komen tot inzicht. Je hebt altijd zelf weer de keuze om je goed te voelen en het goed te willen hebben met de ander.

Alles is een keuze, alleen veel mensen blijven hangen in het maken van geen keuze en blijven hangen in het ontkennen van hun gevoel. Mensen die hun ongeluk blijven projecteren op de ander komen zichzelf onherroepelijk tegen in deze tijd.

Als je blijft hangen in het ontkennen van nare intenties en hatelijke gevoelens naar de ander, dan is er geen verandering mogelijk. Als mensen eens wisten hoe ze zich zouden voelen wanneer ze de keuze gemaakt hadden om dat donkere deel in zichzelf te leven en te erkennen. Dit houdt dan in dat je met alles constructief en positief omgaat en je de intentie hebt iedereen het beste te gunnen en je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen geluk, dan zouden we al een heel eind op weg zijn naar die eerlijke wereld.

Marjon

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.