Wat is er vies aan seks?

vrijen aan zee3Wie kan dit woord nog uitspreken zonder een gevoel van schaamte?

Je schamen dat je houdt van seks, dat je geniet van seks, dat je het iets moois en fijns vindt. Schaamte, zeg ik wel eens, is volksziekte nummer 1 en daar zijn vele oorzaken voor aan te wijzen. Hoe kan het dat wij in de afgelopen decennia seks zo besmet hebben, dat het iets verkeerds en vies is, dat je er niet over praat, dat je sekst met het licht uit onder de dekens en dan nog eens niet te vergeten dat wij ons moeten schamen voor ons mooie, volmaakte en naakte lijf? Is het niet van de zotte dat iets waar we voor geschapen zijn een groot taboe is geworden met alle uitwassen van dien?

Seks is het mooiste wat er is wanneer het gebeurt tussen twee mensen waar er sprake is van wederzijds respect en oprecht liefhebben van elkaars lijf en totale wezen. Het is de motor, kan ik je ook zeggen. Regelmatig liefdevolle seks betekent, je levensenergie laten stromen, je goed voelen, je blij en opgewekt voelen. Met het hebben van een orgasme ontdoe je je ook nog eens van alle nare energieën als die aanwezig zijn in je kundalinibaan.

Wanneer er geen sprake is van liefde bij het hebben van seks, dan bouw je alleen maar nare energie op, waar je ooit weer van af moet zien te komen. Ware liefde en het ervaren van seks op een dieper niveau kan alleen met een vaste partner, dus iemand waar je vol voor gaat.

Het blijft anders bij een lege teleurstellende ervaring welke alleen gebaseerd is op het vluchtige moment van genot en waarbij je een onvervuld gevoel er aan over houdt. Echte liefde vervult. Iedereen is natuurlijk vrij om seks op zijn of haar manier te ervaren, maar zijn we niet ontzettend ontspoord?

Kijk eens naar de oorspronkelijke natuurvolkeren, daar is seksualiteit nog een normaal onderdeel van het leven en heerst er geen taboe. Bij de mannen die naakt lopen en dan ‘toevallig’ een stijve penis hebben als ze met hun vrouw zijn, wordt er als vanzelf afstand genomen door de rest van de dorpelingen om de twee samen lekker te laten seksen. En als er dan iemand is die het van gepaste afstand wil zien, dan wordt daar geen probleem van gemaakt, ook kinderen spelen gewoon verder en vinden het de normaalste zaak van de wereld.

En wij hier in de moderne samenleving maken er een potje van. De kerk en diverse religies hebben het besmuikt als iets wat vies is, soms zelfs als iets dat slecht is en als iets dat alleen maar in het geheim mag gebeuren, zodat niemand er last van heeft.

Het is zelfs verboden om in de natuur te vrijen! Je hebt kans dat een politieman je op de schouders tikt en een proces-verbaal op maakt. Is het niet te idioot voor woorden? Mensen zouden toch op gepaste wijze gewoon in de natuur moeten kunnen vrijen? Als het in liefde gebeurt, dan kan het een ware bevrijding worden voor alle mensen als ze twee mensen liefdevol zagen vrijen.

Maar nee, we blijven dit maar onderdrukken met het idee dat seks iets is wat niet mag.

Deze onderdrukking heeft als natuurlijk gevolg dat seks zich in alle uitwassen laat zien. Kijk maar naar de kerk, wat komt er niet voor een hoop ellende aan het licht op het gebied van seksueel misbruik gedaan door ‘geestelijken!’

Hoe kun je überhaupt nog zoiets als een kerkelijk instituut vertrouwen, als je ziet wat er gebeurd is en hoe ze er nu mee omgaan? Je zou bij wijze van spreken nog beter een vrijwillige hoer kunnen sturen naar al die geestelijken die ernstig te kort komen op seksueel vlak, dan zou er al veel minder misbruik zijn. Neem van mij aan dat iedereen een seksuele drift of drang heeft, daar leef je op, het is je vitale levenskracht, het onderdrukken in welke vorm is werkelijk totaal tegen de natuur in.

We zijn geschapen om de liefde te ervaren in de stof door middel van het hebben van seks.

Marjon van Vliet

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.