Willen groeien en willen veranderen

18.boom in hand *Bewustwording is een kreet waar je in deze tijd mee wordt doodgegooid. Het zou bijna zijn werkelijke waarde verliezen doordat het te pas en te onpas gebruikt wordt. Wat is bewustwording eigenlijk? Je wordt je bewust van iets, van jezelf, van je omgeving, van de schepping, je gaat het anders zien dan je het voorheen zag. Je krijgt een kijk en visie die beter bij je past, die je een beter gevoel geeft en die je dichter bij je ware kracht brengt.

Soms houdt dat in dat je ook de dingen gaat zien die je eigenlijk liever niet zou willen zien. Veel mensen houden nog graag de gordijnen dicht, omdat de werkelijkheid te erg is of ze zien zich teveel geconfronteerd met zichzelf.

Als er één voorwaarde is voor bewustwording, dan is het willen.

Ieder wezen heeft de beschikking over een vrije wil waarmee hij zijn of haar groeiproces kan sturen. Wil ik groeien en open staan voor een andere kijk of visie? Wil ik mijn gedrag onder de loep nemen en eerlijk naar mezelf zijn of laat ik liever alles bij het oude en blijf ik ‘lekker’ op dezelfde veilige plek? Om je goed te voelen in het leven zul je met de stroom mee moeten gaan, weten dat alles verandert en dat je moet genieten van al het goede wat er is, ook op soms hele moeilijke momenten in je leven. Altijd, als je wilt, kun je iets zien in je eigen bestaan wat fijn is, je moet het wel willen zien. Waar je je aandacht op richt daar krijg je vanzelf verbinding mee. Het glas is halfvol of het glas is half leeg. Hoe simpel deze uitspraak ook is, het is een waarheid als een koe. Nu kunnen er verschillende oorzaken zijn van je niet goed voelen:

-Verdriet of teleurstelling van iets wat gebeurd is in je huidige leven, dit zou je dan op het moment moeten leven totdat het verdriet geleefd is.

-Een oud trauma van dit of een ander leven dat zich opeens openbaart. Ook dit moet geleefd worden en je daarnaast toch moeten richten op al het positieve, dat soms veel kracht en doorzettingsvermogen vraagt.

-Of een gewoonte in gedrag zoals doemdenken, beren op de weg zien en zorgen maken, wat je bijvoorbeeld van je familie hebt overgenomen. Je er bewust van worden en jezelf opnieuw programmeren is dan een eerste stap.

Willen veranderen is de enige manier om jezelf daadwerkelijk op een hoger bewustzijnsniveau te tillen. Volharden in hoe je wilt zijn en je focus daar op houden is een must. Als mensen eens wisten dat elke energie die je in gedachten uitzendt invloed heeft op je hele systeem en op je gevoel gedurende de dag. Belangrijk is jezelf blijven prikkelen in dat wat jou plezier en voldoening geeft, uit de sleur breken en jezelf alle positieve credits geven voor dat wat al goed gaat. En genieten van alles wat op dat moment wel goed is.

We zullen de komende tijden alleen nog maar meer worden getriggerd in oud zeer of niet geleefde gevoelens en emoties, omdat ze in de 5e dimensie van de nieuwe tijd simpelweg niet meer kunnen bestaan. Mensen zullen zich moeten schonen van sombere gedachten of oude energieën en zullen al gauw tot de ontdekking komen dat dit een must is om zich weer beter te gaan voelen. Diegene die het heft in eigen hand nemen door een voorbeeld te zijn, door je kracht te pakken en iets van je leven te maken, zullen op handen gedragen worden. Zelfs in tijden van crisis zijn er vele mooie momenten te voelen en te leven. Wat dacht je van de mogelijkheid om je werkelijk weer verbonden te voelen met elkaar, er voor elkaar te zijn, een werkelijk goed gesprek te hebben, waarbij de liefde wederzijds stroomt.

Diegene die in de slachtofferrol blijven, zullen geen bijval meer krijgen en de pay off van het gedrag zal nihil zijn, omdat mensen dit door gaan krijgen. Echt verdriet moet geleefd worden, maar gespeeld verdriet om aandacht te krijgen zal worden doorgeprikt, net als bij kinderen. Mensen die in de slachtofferrol zitten, zullen uiteindelijk ook veel meer baat hebben bij mensen die de vraag om negatieve aandacht negeren. Mensen hebben meer aan een voorbeeld hoe je iedere dag kunt genieten ondanks moeilijke momenten en hoe fijn het is bewust te leven naar je gevoel en te kiezen voor verdieping. Zelf keuzes maken en er naar handelen, zo kun je je leven zelf vormgeven en je eigen kracht pakken door te doen wat goed voelt.

Marjon van Vliet

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.