Kiezen voor de nieuwe tijd

Het is inmiddels 2012, het jaar dat het moet gaan gebeuren. De meeste mensen leven gewoon door op enkelen na, die zich met name via internet groeperen om informatie over deze bijzonder nieuwe tijd te krijgen. Sommigen die nog in de mist leven hebben af en toe de vraag: ’Ja, maar wat gebeurt er dan in deze nieuwe tijd en wat moet ik me daar bij voorstellen?’

Als je altijd met een open gevoel en kritische blik naar de wereld hebt gekeken, dan zul je al meer de bedoeling kunnen aanvoelen van de nieuwe tijd. De meeste mensen zijn volgers en laten anderen vaak  bepalen wat goed voor ze is en wat ze moeten doen. Deze mensen tasten vaak in het donker. Vooral als er chaos heerst zul je merken dat de enige graadmeter je gevoel is. Een dier weet toch ook intuïtief wat hij moet doen als er gevaar dreigt! Er is nog nooit iemand slechter geworden van de focus op het gevoel en op zelfonderzoek te leggen. Ik zeg je dat ze er zelfs beter van zijn geworden. Als je afhankelijk bent van anderen, in welke vorm dan ook, dan maakt dat je zwak. Daar zul je het toch wel mee eens zijn en als je onafhankelijk bent, dan ben je sterk. Het klinkt simpel en zo is het ook. Alles begint met een keuze en de eerste zou kunnen zijn; leven naar je gevoel, want dat is wat de nieuwe tijd inhoudt. Het houdt niet in, leven naar wat anderen vinden hoe jij het beste je leven kunt leven of dat nu je familie, je collega’s, je vrienden of allerlei ‘goedbedoelende’ therapeuten zijn! Jij bepaalt of je afhankelijk wilt blijven of dat je je krachtig en onafhankelijk wilt gaan voelen. De keuze maken die voor jou goed voelt zal altijd de bevestiging geven dat je je daarna ook echt goed voelt. Dat kan zijn: opgelucht, er valt een last van je af of je voelt je lichter en vrijer. Dat is je beloning als je kiest naar je gevoel, je beter gaan voelen.

Het vergt natuurlijk vertrouwen en tijd om jezelf weer terug te winnen op allerlei fronten. De mate waarin je je leven hebt laten leiden door anderen is daar natuurlijk van invloed op. Je kunt zelfs in gedachten alle energie terug vragen die je ooit van jezelf hebt weggegeven en die bedoeld was voor jou. Vele gevoelige mensen hebben vaak, zonder dat ze het zelf wisten, hun goede energie weggegeven, om dit bij jezelf te checken, zou je de situaties voor je moeten halen die je enorm moe gemaakt hebben. Misschien ben je na afspraakjes met familie of bepaalde vrienden altijd enorm uitgeput en moet je weer helemaal bijkomen. Onderzoek het, ga het na bij jezelf, jij verdient het allerbeste en je kunt maar het beste goed voor jezelf zorgen, want niemand doet het voor je. Jij bent meester over je eigen energievoorraad en hoe je omgaat met die energie. Laat je je leeglopen en moet je herhaaldelijk jezelf weer opladen of krijg je energie in bepaalde situaties of van mensen in je omgeving? Met het krijgen van energie bedoel ik dat je blij wordt en je een goed gevoel hebt bij bepaalde mensen, omdat ze je respecteren voor wie je bent en zij je in je waarde laten. En in hoeverre ben je gevoelig en heb je nog buttons? Dit is ook een onderdeel wat vaak zelfonderzoek vraagt. Wordt je vaak geraakt op een bepaald thema? Kijk en onderzoek in hoeverre en waarom je daar nog gevoelig voor bent, zolang je dat stuk niet verwerkt hebt of hebt geaccepteerd van jezelf dan zal de buitenwereld je op je buttons prikken.

Vertrouwen en weten dat de kaarten er anders voor staan in deze tijd is belangrijk. Het is een tijd van opschudding, vele zaken worden ontmaskerd, in het groot en in het klein, het ware gezicht van alles wordt zichtbaar, dus ook van de mensen in je omgeving. Als bepaalde mensen voorheen wel aardig leken, dan kunnen ze nu ineens een ander deeltje laten zien en vooral op het moment dat je voor jezelf gaat kiezen.

De oude tijd staat voor machtig zijn vanuit de intentie van het willen hebben van aanzien en het willen hebben van bezit om er met name mee gezien te worden. De nieuwe tijd staat voor het hebben van kracht en macht, omdat het fijn voelt om meester te zijn over je eigen leven en deze vorm te geven door middel van je passie en je talenten te leven die je hebt meegenomen. Je geniet van de spullen of van het bezit, omdat het je comfort geeft en er niets mis is met mooie spullen. Een hele andere intentie ligt hier dus aan ten grondslag. Ook is er de intentie van binnen uit die graag laat zien hoe groots je bent en hoe fijn het is om dat te voelen en van daaruit mensen te inspireren om ook hun kracht te pakken, dus niet zoals in de oude tijd, macht om mensen er onder te houden.

Voor de mensen die het willen zien is de nieuwe tijd al lang begonnen en zal er meer en meer  toegewerkt worden naar een climax, doordat alles wat niet meer mee kan naar de nieuwe tijd op klappen staat. Eerst wordt er schoon schip gemaakt om op de puinhopen weer iets nieuws te laten ontstaan. Begin met schoon schip maken bij jezelf.

Marjon van Vliet

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.