Lief zijn, dat kun je al

Wanneer begint nu die nieuwe tijd? We zitten er midden in, heb je het niet opgemerkt? Zet dan je gevoel maar eens open als je durft. Dat is voor sommigen nog even moeilijk, is het niet? Ik kan er bij zeggen voor mij ook, je gevoel altijd open houden is vaak ‘a hel of a job’!

Voor Rein’s tijd hield ik graag de oogkleppen dicht en geloofde dat iedereen wel iets goeds in zich had en dat je altijd lief en aardig moest zijn. Want ja, diegene die dan naar tegen mij deed, had dan toch ook wel zijn legitieme redenen of achtergrond om te handelen zoals hij of zij deed, dus begripvol en lief als ik was zond ik zelfs de grootste klootzak nog liefde na voor zijn groei, nadat onze korte verhouding weer was gestrand.

Nu achteraf besef en weet ik des te meer dat vele met name zuivere, lieve vrouwen, nog steeds op eenzelfde manier handelen en reageren en de weg kwijt zijn. Gelukkig ben ik precies op tijd de liefste en grootste schat tegen gekomen die er maar bestaat op deze aardkloot. Een lieve oprechte partner die 100% voor je gaat heb je hard nodig in deze donkere dagen. Ik zeg voor de volle 100%, want wie gaat er nog echt voor 100%? Velen gaan voor half, want ja, misschien zijn er nog wel leukere, lekkerdere of mooiere mannen of vrouwen te vinden. Maar wat doet dat half gaan voor iemand met je? Vind je jezelf dat waard dat iemand maar half voor je gaat? Iedereen wil toch voor vol worden aangezien en dat toch zeker door je partner? Vaak ‘denken’ we dit is hem of dit is hem niet, maar kunnen we niet eens meer goed voelen wie er werkelijk als partner bij je past en een ware aanvulling is en je tot grote hoogte wil laten komen.

Wie wil nu nog dat zijn partner tot grote hoogte komt en hem of haar daarbij helpt? Is het niet vaak uiterlijk vertoon, vluchtige seks en denken dat die persoon wel bij je past, terwijl je diep van binnen ongelukkig bent, omdat je bang bent anders alleen te zijn? Eerlijk naar jezelf en je partner zijn en over van alles kunnen praten, echt over alles, wie kan dat nog? Een diep gesprek over gevoel wordt liever vermeden, want dat is eng en dan komen er dingen aan het licht waarvan je denkt dat je ze niet kunt verdragen. Uiteindelijk kun je alles aan wat zich maar aan je ontvouwt. Jouw hogere zelf geeft je elke dag de impulsen die jou helpen bij je groei, je moet ze alleen wel kunnen en willen zien en daarbij heb je nodig…..? Precies, je gevoel. Mensen moeten weer eens echt leren praten en niet zo bang zijn voor de confrontatie. Crisis zorgt voor groei, opschoning en de mogelijkheid voor nieuwe en betere keuzes. Is dat niet mooi allemaal wat je er voor terug krijgt?

Nu weer even terug naar altijd maar lief zijn, help je daar jezelf mee? NEE, natuurlijk niet! Alles wat jij niet uit aan boosheid en gevoelens van onrecht die je zijn aangedaan keren zich op jezelf terug. De energie die terecht voor de ander die er een potje van maakte bedoeld was, blijven nu in jouw cellen en lijf hangen. En geeft opkomen voor jezelf je niet altijd een goed gevoel? Een gevoel van opluchting? Help je de ander er juist niet mee door te zeggen wat je op je hart hebt? Hij kan er van leren en er zijn voordeel mee doen. En nu opgehoepeld, zouden de laatste woorden moeten zijn.

Al die zuivere wezens die hier op aarde zijn geparachuteerd om in deze tijd de aardemens voor te gaan naar een hoger bewustzijn, zouden als eerste zichzelf het recht moeten toe-eigenen om voor zichzelf op te komen, waar of tegen wie dan ook. Zij zijn een voorbeeld waarbij voorop staat dat zij vanuit passie en eigen kracht van het leven genieten. Jij verdient het allerbeste op deze aarde, eis je plek op.

Lief zijn dat kun je al, nu dat andere stukje nog!

Marjon van Vliet

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.