De aanslag van 11 september in Amerika

De aanslag van 11 september in Amerika heeft ons allemaal behoorlijk wakker geschud.
De wereld stond op zijn kop. Het was een afschuwelijk drama en de gevolgen bleven niet uit. Hoe kon dit gebeuren? In wat voor wereld leven wij? Een nieuwe vijand was geboren; het terrorisme. In grote eensgezindheid werd besloten de krachten te bundelen en deze nieuwe dreiging voor de vrije wereld te gaan bestrijden. Prioriteit nummer 1 op de agenda van de wereldleiders staat nu de bestrijding van dit terrorisme. Begrijpelijk, want er ontstond grote angst onder de bevolking na de ramp. Angst die nu keer op keer wordt aangewakkerd door de kans op nieuwe aanslagen. Het heeft hiermee al een ontwrichtende werking op de infrastructuur van de bedreigde landen. Met name de welvarende Westerse landen vormen het doelwit.
De vraag is in hoeverre je terrorisme kunt voorkomen en bestrijden. Hoe zal de angst onder de mensen zijn invloed op de leefbaarheid gaan krijgen? In hoeverre zullen beslissingen van wereldleiders gekleurd worden door angst en de opinie van de bevolking?

Angst is een slechte raadgever. Wetende dat de wereld in dit nieuw aangebroken Waterman-tijdperk diepgaand zal moeten veranderen, kun je de gebeurtenissen van nu in de wereld in dat kader plaatsen en beter begrijpen.

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.