Rampen teisteren de aarde

De aarde is ook een levend lichaam, dat samen met de natuur een prachtige omgeving biedt aan de mens om er als ziel zijn ervaringen op te doen in het spel van dualiteit. Helaas zijn we in onze onbewustheid onze oorspronkelijke verbondenheid en respect voor de aarde verloren. In ons spel van polariteit raakten we diep verstrikt in de illusie en kregen aspecten als macht en geld ons volledig in hun greep.

De enorme ontbossingen, economische brandstichtingen, lozing van grote hoeveelheden chemisch afval in water en bodem, vele deels geheime ondergrondse kernproeven en vervuiling van het luchtruim hebben hun sporen achtergelaten. Eigenlijk krijgen we een hele grote spiegel voorgehouden om ons bewust van onze houding te maken. Hoe gaan we met de natuur, ons voedsel, de dieren, de zee├źn, kortom met onze planeet om, die ons zo gastvrij ontving. Waar is het respect gebleven? Waarom gaan we zo gewetenloos tekeer?

Ditzelfde geldt voor onze omgang met elkaar. Je ziet nu met de afgelopen rampen dat mensen elkaar weer gaan helpen, weer bij elkaar betrokken raken. Vanuit de hele wereld verenigen landen zich om hulp te bieden en vergeten ze even de strijd om macht en geld. Het is geweldig om te zien dat deze rampspoed in ieder geval dat positieve effect sorteert. We worden wakkergeschut uit onze apathie. Jammer dat er rampen voor nodig zijn om mensen samen te brengen.

De aarde roert zich en helpt ons bewust te worden van wie we zijn en wat ons in deze Nieuwe Tijd te doen staat namelijk het scheppen van een nieuwe leefwereld waar respect voor al wat leeft zal terugkeren. Dergelijke grote veranderingen in bewustwording kunnen niet zonder chaos en grote schokkende gebeurtenissen tot stand komen. Wie wil er immers veranderen als alles rustig en gladjes verloopt? Het hoort er dus allemaal bij hoe vreselijk het scenario ook mag zijn. Laten we er dan ook van leren, laten we ieder onze eigen les er uit leren. Laten we onze verantwoordelijkheid voor al wat leeft in liefde en respect terug nemen door onze houding van binnenuit te veranderen. Dan hebben deze rampen uiteindelijk niet voor niets plaatsgevonden en kan na de grote schoonmaak de aarde weer nieuw leven ingeblazen worden.

Angel

Tags: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.