Hoe benader je Nieuwetijdskinderen?

Hoe benader je Nieuwetijdskinderen?

Deze kinderen hebben specifieke aandacht nodig, omdat ze zo gevoelig zijn. Die gevoeligheid brengt met zich mee dat ze voor alles openstaan, ook voor indrukken uit de bovenwereld. Zij weten wat er aan de hand is, ze ontvangen signalen die andere mensen niet ontvangen. Ze zijn daarom snel afgeleid, omdat ze op een dieper niveau zien en weten. Alleen door dit bewust te zijn en te begrijpen dat dit speelt bij een Nieuwetijdskind is zo’n kind al geholpen. Het kind voelt dat de leerkracht hem of haar begrijpt. Dat is van belang, omdat ze dikwijls voelen dat ze afwijken van de rest van de kinderen en daardoor het contact met hen moeilijker vinden.

Deze kinderen hebben daarom meer ruimte nodig om te bewegen en te handelen. Het is dan ook verstandig ze te observeren en mee te voelen wat ze nodig hebben aan extra aandacht. Ze zijn sterk intuïtief gericht. Deze kinderen hebben een enorm gevoel naar alles en weten wat zich werkelijk afspeelt. Dat is de essentie. Ze hebben dus een aangeboren extra vermogen wat anderen missen.

Begrip en geduld spelen een grote rol bij de behandeling van deze kinderen. Goed luisteren wat ze bedoelen en niet gek reageren op hun reacties. Je openstellen is een must. Ze hebben de wereld veel te bieden en zijn lichtwerkers in de dop. Het zou zelfs kunnen zijn dat deze Nieuwetijdskinderen ook de leerkrachten nog veel te bieden hebben met hun aangeboren wijsheid. Behandel ze dan ook als zodanig. Er is niet één behandelwijze, maar wel een weten dat deze kinderen speciaal nu zijn geïncarneerd om een rol als lichtwerker te gaan vervullen. Neem hen serieus en handel naar je gevoel, dat is het beste om te doen.

Angel


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.