Geniet van de lente

De lente is er weer! Vrolijk dartelende lammetjes, veulentjes en andere jonge dieren vertederen ons weer. De natuur ontpopt zich opnieuw tot een groene pracht met vele bloemen in talloze kleurschakeringen. Het is weer tijd om volop te genieten en je te verwonderen over alles wat de natuur ons biedt. De natuur weerspiegeld in haar wisseling van seizoenen de cycli van het leven zelf. De zomer als bloeiperiode, het afsterven daarna in de herfst, vervolgens de dood in de winter en het opnieuw geboren worden, het nieuwe begin, in de lente. Zo heeft elke periode zijn eigen sfeer en energie.Dit proces vinden we ook terug in een mensenleven. Er zijn telkens periodes van bloei en afsterven, van dood en wedergeboorte, van veranderingen in relaties en situaties. Hierin zit onze groei als mens, als ziel. Het oude maakt plaats voor het nieuwe in een niet aflatende stroom van verandering. Er kan geen stilstand zijn, want leven is een energiestroom, die, tegen alle verdrukking in, altijd doorgaat. Het leven kan niet ophouden te bestaan, dat is onmogelijk. Ook als wij overlijden gaan wij niet dood, maar leven voort alleen zonder dit lichaam. De vorm kan dus wel veranderen, het oude model sterft af om met de dood getransformeerd te worden naar een nieuwe bestaansvorm.
Vanuit het oude komt altijd weer een nieuwe, verjongde versie tevoorschijn, totdat omstandigheden het evolutionair gezien voorschrijven dat een totale verandering in vorm zich dient te gaan manifesteren. Dit zijn wetmatigheden van het leven. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd verder gaan.

Elk voorjaar voelen we ons weer aangetrokken tot het ondernemen van allerlei activiteiten. Al het oude wordt wat opgefrist (grote schoonmaak), dingen of je huis opgeruimd en vernieuwd. We trekken er massaal op uit. Onze energiestroom is krachtiger en meer naar buiten toe gericht om zaken aan te pakken en tot stand te gaan brengen. Het is een actieve, creatieve periode in ons leven. Het stemt ons blijmoediger, we hebben overal meer zin in. De zon schijnt vaker en alles ziet er anders uit lijkt wel.

Je zou er eens bij stil kunnen gaan staan wat lente voor jou betekent en hoe je dit seizoen in je dagelijks leven ervaart. Word je bewust van deze sprankelende, krachtige energie en laat het door je heen stromen. Haal buiten eens wat dieper adem en haal de lentelucht naar binnen. Voel je vrolijk en vrij als de dartelende dieren in de wei. Koester jezelf in de lentezon. Voel je kindstuk in je omhoog borrelen en straal je eigen lentezon naar buiten uit en voed jezelf en je omgeving ermee. Vereenzelvig je met die krachtbron en wordt de lente, vrij, vrolijk en gelukzalig, omdat je dan de allesomvattende onvoorwaardelijke liefde van die natuurbron in jezelf zult kunnen ervaren.

Ik wens iedereen veel lenteplezier.

Angel


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.