Ware vrede

duif ware vredeWe spreken veel over vrede, vooral met betrekking tot gebieden waar oorlog gevoerd wordt. Leiders van grote mogendheden pretenderen vredestichters te zijn door met geweld, die zogenoemde vrede af te dwingen. Op gewelddadige wijze worden machtswisselingen afgedwongen en worden in plaats van vrede economische belangen voorrang gegeven.Achter de schermen spelen de hoofdrolspelers hun eigen spelletjes en alles draait in wezen om macht en geld. Onder het mom van vrede worden volken misleid en onder valse voorwendselen slachtoffer van deze praktijken. Dit is ook geen echte vrede in de ware zin des woord. Vrede is wat iedereen wenst, althans dat beweert men. Dan is het wel noodzakelijk om op een andere manier naar vrede te gaan kijken.

Wat bedoelen we met vrede en hoe kunnen we werkelijke vrede bereiken?

Vrede is een prachtig geschenk van het leven, dat begint in het hart van ieder mens. Vrede komt van binnenuit en kan dus niet van buitenaf opgelegd gaan worden. Je kunt iemand geen vrede opdringen als deze mens daar op geestelijk niveau nog niet aan toe is. Vrede is het gevoel van licht en liefde, dat vanuit het hart zijn uitstraling naar de buitenwereld heeft. Door bewustwording van je Ware Zelf kun je weer contact maken met die lichtbron en de universele liefde in je leven toe gaan laten. Als je zelf vervuld bent van liefde, zul je daar ook naar gaan handelen. Je gedachten zullen gericht zijn op een andere manier van omgaan met elkaar nl. vanuit respect voor al wat is.

Geweld zal niet langer een optie zijn, hoe zou dit vanuit een liefdevol hart ook mogelijk zijn? Vervult van liefde en licht, bewust van je Goddelijke kern, die je in werkelijkheid bent, zul je kunnen uitgroeien tot een spiritueel vredestichter. Je wordt als het ware zelf vrede en je straalt deze energie bewust naar de wereld uit. Je beïnvloedt, als onderdeel van het collectief bewustzijn, de mensheid om tot ware vrede te gaan komen.

De grootse helende werking van liefde speelt een belangrijke rol in het proces van verandering naar ware vrede. Daarom is het belangrijk op de eerste plaats met jezelf aan het werk te gaan om vrede te worden en daarnaast deze vrede met de wereld te gaan delen.
Door vrede te geven zul je zelf vrede ontvangen. Je krijgt door te geven, is een belangrijke kosmische wet, die helaas door nog maar weinig mensen begrepen wordt.
Een andere wet is dat alles wat je onderdrukt zich altijd met versterkte kracht op een andere plek of manier zal uitdrukken. Onderdruk je dus het zogenaamde kwaad, dan zal dit niet verdwijnen, integendeel, het zal zich verergeren. Je bereikt dus het tegenovergestelde!
De weg van onderdrukking, van machtsspelletjes en geldbelang zal daarom nooit tot ware vrede leiden.

Een andere kijk op vrede is noodzakelijk om een leefbaardere wereld te gaan scheppen, waar ware vrede heerst en respect voor al wat leeft centraal staat. De liefdeskracht is het enige wapen, dat dit proces tot een goed einde kan brengen.

Angel

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.