Weg met de winterdepressie!

depressieLast van winterdepressie? Ja, zullen vele mensen zeggen. Het is een van de vele vormen van depressie waar we in ons leven mee te maken kunnen krijgen. Het is bijna tot een volksziekte aan het groeien. Van jong tot oud voelen mensen zich down en depressief en dit is op zijn zachts gezegd een heel vervelende ontwikkeling. Medicatie brengt soms even verlichting, maar helpt niet de oorzaak weg te nemen. Nu moeten we wel onderscheid maken in vormen van depressie. We zijn al snel geneigd als we ons down voelen of het niet zo naar ons zin hebben dit als depressief te bestempelen.Werkelijke depressie heeft meestal de vorm van een ziekte aangenomen, die veel lastiger op te lossen valt. De patiënt wordt door dit ziektesymptoom in feite aangespoord tot zelfonderzoek om achter de oorzaak binnenin hemzelf te gaan komen. Pas dan zal werkelijke genezing kunnen gaan plaatsvinden. Een vorm van therapie is hiervoor dan noodzakelijk om tot bewustwording van het probleem te komen.
Met liefde kan alle pijn, verdriet en boosheid die vaak aan een depressie ten grondslag liggen geheeld worden. Een nieuwe kijk op zichzelf en het leven met daaraan verbonden nieuwe positievere overtuigingen zal de genezing bespoedigen. Vaak zijn het onbewust in het verleden opgebouwde overtuigingen die ons parten spelen. Door deze overtuigingen op te sporen en los te laten elimineer je hun negatieve invloed op je leven en zal herhaling van het ziektesymptoom, als signaal dat er iets niet goed zit in je onbewuste, niet meer plaatsvinden. Bewustwording van de invloed van je eigen gedachtepatronen is hierbij van eminent belang.

De lichtere vormen van depressiviteit kunnen op eenzelfde wijze aangepakt worden, zij het dat de oplossing gemakkelijker door jezelf bewerkstelligd kan worden. Nemen we als voorbeeld de zg. winterdepressie, waar op dit moment veel mensen last van hebben.
Het is goed je bewust te worden van het feit dat je alles zelf veroorzaakt en dat de invloed van je gedachten daarbij een hoofdrol vervult. Je manier van kijken met de daaraan verbonden gedachtepatronen en overtuigingen beïnvloeden je belevingswereld. Zie je de winter als een nare, donkere, sombere of koude tijd en heb je de overtuiging met je gedachtes opgebouwd dat je er een hekel aan hebt of er absoluut niet tegen kunt, dan zal je onbewuste ervoor zorgen dat je dit ook als zodanig zult gaan ervaren. Dit kan zich zelfs in fysieke klachten gaan vertalen. Het lijkt daarom werkelijkheid te zijn geworden. Een werkelijkheid echter die je zelf gecreëerd hebt met de kracht en energie van je negatieve gedachtes.

Het is niet de winter die je somber en depressief maakt, maar je eigen kijk erop. Niets van buitenaf kan jou somber, ellendig of depressief maken als jij dit niet wilt. Jij bent de baas over je belevingswereld, jij hebt de macht en de kracht zelf te scheppen wat je maar wilt!

Als je je hiervan bewust wordt, kun je alles waar je last of hinder van ondervindt gaan veranderen als je dit wilt. Je kunt je als het ware herprogrammeren. Zo simpel kan het zijn. Neem je eigen verantwoordelijkheid voor je leven weer terug en schep de werkelijkheid die je wilt beleven. Onderzoek je gedachtes en zie in wat ze voor je doen. Het inzicht van de invloed van je gedachtes kun je op alle terreinen van je leven toe gaan passen. Waar ben je niet tevreden over, waar heb je last van? Je kunt jezelf op deze manier beter leren kennen en het heft van je leven in eigen hand gaan nemen. De kwaliteit in je leven kun je dus zelf gaan bepalen. Wil je vrolijker zijn maak je dan vrolijker. Alles is mogelijk als je het maar wilt en voor mogelijk houdt. Winterdepressie is niet langer nodig.

Vul jezelf met licht en liefde en wordt dat licht en die liefde. Omarm ook de winter als een periode van het jaar waarvan je op een positieve manier kunt genieten. Elk seizoen heeft zijn charme en hoort bij het leven. Laat je levensstroom op gang komen. Verwijder alles wat de stroom blokkeert en ga genieten. Vergeet niet alle oude negatieve energieën uit het verleden met behulp van de bollen van licht weg te blijven sturen, totdat ze allemaal weg zijn. De basis voor verandering is dan vrij om naar wens opnieuw ingevuld te gaan worden met jouw nieuwe gedachtes en overtuigingen. Creëer zo binnenin jezelf je eigen bron van vreugde en plezier. Word je eigen zonnetje in deze wintertijd.

Meer informatie of hulp kun je vinden in mijn boeken “Anders ziek in de Nieuwe Tijd” en het “Werkboek van de Nieuwe Tijd”.

Angel

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.