De Zon

stralende zon

Heel veel mensen trekken naar de zon toe. ‘O, het zonnetje schijnt, kom naar buiten,’ hoor je mensen en kinderen roepen als ‘s-ochtends of wanneer dan ook de zon zich laat zien.

Wat zie je nu als je mensen die in de zon zitten observeert? Ze genieten!

En waarom genieten ze? Ze voelen zich er lekker bij.

En waarom voelen ze zich er lekker bij? Het geeft warmte.

En wat is warmte? Warmte is…..? Liefde. Ja, lieve allemaal, warmte is gewoon liefde.

Of wat heet gewoon, is liefde in deze tijd wel zo gewoon? Als ik het zou moeten zeggen is de liefde in deze tijd, nu alles zo in rep en roer is, een schaars goed. Liefde, tijd en aandacht beter gezegd, is op dit moment maar moeilijk te vinden, tenzij je je natuurlijk in de juiste omgeving met de juiste mensen bevindt. Maar tegenwoordig is het op vele plekken kil toeven. Waar vind je nog oprecht gemeende aandacht? Iemand die vraagt hoe het met je gaat en dan ook echt wil weten hoe het met je gaat in plaats van dat het een beleefdheidsvraag of formaliteit is! Dan kun je beter de vraag niet stellen wat mij betreft. Oprechte aandacht en interesse vanuit het hart getuigt van liefde.

Vind je het gek dat vele mensen massaal de zon in duiken om zich op te laden. Ja, letterlijk opladen. Mensen zijn zich er niet altijd bewust van, maar je kunt je bewust opladen in de zon, onbewust gebeurt het ook, maar als je het bewust doet is de werking nog krachtiger. De zon is alleen maar liefde. Een plantje wat geen zonlicht krijgt sterft toch ook! Als wij geen zonlicht zouden krijgen kunnen wij niet eens bestaan. We hebben de zon nodig om hier op de aarde te kunnen leven. En wanneer de zon in de zomer krachtiger aan de hemel staat kunnen wij ons voordeel er mee doen.

Jullie hebben wellicht allemaal wel eens gehoord van een algemene gedachte die door heel veel mensen gedeeld wordt en steeds bekrachtigd wordt dat dit dan op den duur ook zo gaat werken als je aangesloten blijft op die gedachte of overtuiging, totdat je je los maakt van die gedachte en je zelf naar je gevoel een eigen mening weet te vormen.

Bewustwording begint altijd met jezelf vragen te stellen en op onderzoek uit te gaan via je eigen gevoel. Mijn conclusie is de volgende: de zon is fantastisch en is een enorme krachtbron. We kunnen dankbaar zijn voor de warmte die ze ons schenkt en alles wat ze laat leven, groeien en bloeien.

Heb je wel eens gelet op mensen in warme landen, zijn die over het algemeen niet veel levenslustiger? Wie wil nu niet zijn levenslust weer terug krijgen, want velen zijn die behoorlijk kwijtgeraakt.

Mijn advies is: Ga de zon in, vul je met haar liefde en zoek regelmatig de schaduw of het water op voor verkoeling. Je kunt je zelfs immuun weten voor verbranding door de zon, door er voor de volle 100 % van overtuigd te zijn en je angst voor verbranding los te laten. Weet dat jouw gedachtes enorm krachtig kunnen zijn en je deze positief kunt inzetten.

Denk je dat het werkelijk de bedoeling is dat we schade ondervinden van de zon of hebben we met zijn allen overtuigingen gevormd over de zon die wellicht helemaal niet overeenstemmen met de werkelijkheid?  Hadden de mensen vele jaren terug ook zonnebrandcrème nodig? Goed we leven in een andere tijd, maar ik nodig iedereen uit zijn gevoel eens te raadplegen. Mocht je je niet volledig overtuigd voelen gebruik dan zonnebrandcrème als je gelooft dat deze je helpt tegen verbranding. Maar bovenal, geniet van de zon!

Marjon

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.