Einde der tijden?

11.klok in prullenbakHet begint al te komen, vele mensen denken te weten dat het einde der tijden nabij is. Allerlei rampscenario’s schieten voorbij en van de aarde zou niet veel meer overblijven. Als je Christelijk bent dan mag je mee naar de Nieuwe Tijd of je kunt je nog bekeren dan maak je nog kans. Wat een onzin! Natuurlijk zijn wij op deze site ook ons verhaal en onze visie op de Nieuwe Tijd aan het geven, alleen mensen uitsluiten door middel van geloof?! Geloof heeft gezien de historie alleen maar geleid tot verdeeldheid onder de bevolking.

We zijn juist allemaal één en moeten weer toe naar die eenheid. Daarbij is het geloof of braaf in de kerk zitten echt geen criterium. Gewoon je leven eerlijk leven, eerlijk zijn naar jezelf en naar je medemens en fouten maken mag, het is alleen weer hoe je met je fouten om gaat, enz. De gordijnen gaan langzaam open en iedereen kan, als hij of zij zich er op richt, zien en voelen wat de ware intenties zijn van mensen, organisaties, families, enz.

Mensen worden in deze tijd wel gedwongen een keuze te maken en dan gaat het er met name om:

Maak ik keuzes naar mijn hart?

Kan ik mezelf recht in de spiegel aankijken?

Ben ik trots op mezelf? Buiten het feit dat je helemaal niet perfect hoeft te zijn.

Sta ik open voor groei en bewustwording?

Wil ik naar mezelf kijken als ik eerlijk ben en iemand mij wijst op een eigenschap die ik beter kwijt dan rijk ben?

Blijf ik hangen in zorgen of maak ik er het beste van in mijn leven?

Kijk ik naar de mogelijkheden of blijf ik hangen in het verleden hoe slecht alles is geweest?

Keuzes maken, elke dag kun je nieuwe keuzes maken die jou beter doen voelen. Soms zijn dat lastige keuzes die veel moed vragen, maar uiteindelijk weet je dat als het een keuze is die werkelijk uit het hart is gemaakt, dat deze keuze je dan een gevoel van rust geeft. Het is goed zo, ondanks dat iets nog niet leuk kan zijn. Toch voelt het tegenovergestelde slechter, daar bedoel ik mee een keuze maken tegen je gevoel in. Dat knaagt aan je, je blijft er mee bezig, omdat het niet bij je past en je zo stagneert.

Keuzes naar je hart zorgen uiteindelijk altijd voor een goed gevoel. Vaak zijn we bang wat een ander van ons vindt of zijn we bang er niet meer bij te horen en offeren zo onszelf op en maken een keuze die we zelf niet willen, maar die een ander graag van ons wil. We leven dat wat de ander van ons wil en verwacht. Uiteindelijk is dit slopend en raak je steeds verder verwijderd van je eigen gevoel en je ware zelf.

Jij weet namelijk precies wat goed is voor jou en niemand anders. Het eerste moment dat je voor jezelf kiest gaat er bij de mensen die gewend zijn jou aan het lijntje te houden (vaak) een mechanisme in werking door jou een schuldgevoel aan te praten.

Niet in discussie gaan en blijven kiezen voor jezelf. Het gaat deze mensen er namelijk niet om dat jij je goed voelt, maar om jou weer in het oude patroon mee te laten draaien. Als jij durft te kiezen voor jezelf is de weg van bevrijding definitief ingezet en kun jij in volle glorie de Nieuwe Tijd in.

Marjon van Vliet

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.