Wat is er vies aan seks?

vrijen aan zee3Wie kan dit woord nog uitspreken zonder een gevoel van schaamte?

Je schamen dat je houdt van seks, dat je geniet van seks, dat je het iets moois en fijns vindt. Schaamte, zeg ik wel eens, is volksziekte nummer 1 en daar zijn vele oorzaken voor aan te wijzen. Hoe kan het dat wij in de afgelopen decennia seks zo besmet hebben, dat het iets verkeerds en vies is, dat je er niet over praat, dat je sekst met het licht uit onder de dekens en dan nog eens niet te vergeten dat wij ons moeten schamen voor ons mooie, volmaakte en naakte lijf? Is het niet van de zotte dat iets waar we voor geschapen zijn een groot taboe is geworden met alle uitwassen van dien?

Seks is het mooiste wat er is wanneer het gebeurt tussen twee mensen waar er sprake is van wederzijds respect en oprecht liefhebben van elkaars lijf en totale wezen. Het is de motor, kan ik je ook zeggen. Regelmatig liefdevolle seks betekent, je levensenergie laten stromen, je goed voelen, je blij en opgewekt voelen. Met het hebben van een orgasme ontdoe je je ook nog eens van alle nare energieën als die aanwezig zijn in je kundalinibaan.

Wanneer er geen sprake is van liefde bij het hebben van seks, dan bouw je alleen maar nare energie op, waar je ooit weer van af moet zien te komen. Ware liefde en het ervaren van seks op een dieper niveau kan alleen met een vaste partner, dus iemand waar je vol voor gaat.

Het blijft anders bij een lege teleurstellende ervaring welke alleen gebaseerd is op het vluchtige moment van genot en waarbij je een onvervuld gevoel er aan over houdt. Echte liefde vervult. Iedereen is natuurlijk vrij om seks op zijn of haar manier te ervaren, maar zijn we niet ontzettend ontspoord?

Kijk eens naar de oorspronkelijke natuurvolkeren, daar is seksualiteit nog een normaal onderdeel van het leven en heerst er geen taboe. Bij de mannen die naakt lopen en dan ‘toevallig’ een stijve penis hebben als ze met hun vrouw zijn, wordt er als vanzelf afstand genomen door de rest van de dorpelingen om de twee samen lekker te laten seksen. En als er dan iemand is die het van gepaste afstand wil zien, dan wordt daar geen probleem van gemaakt, ook kinderen spelen gewoon verder en vinden het de normaalste zaak van de wereld.

En wij hier in de moderne samenleving maken er een potje van. De kerk en diverse religies hebben het besmuikt als iets wat vies is, soms zelfs als iets dat slecht is en als iets dat alleen maar in het geheim mag gebeuren, zodat niemand er last van heeft.

Het is zelfs verboden om in de natuur te vrijen! Je hebt kans dat een politieman je op de schouders tikt en een proces-verbaal op maakt. Is het niet te idioot voor woorden? Mensen zouden toch op gepaste wijze gewoon in de natuur moeten kunnen vrijen? Als het in liefde gebeurt, dan kan het een ware bevrijding worden voor alle mensen als ze twee mensen liefdevol zagen vrijen.

Maar nee, we blijven dit maar onderdrukken met het idee dat seks iets is wat niet mag.

Deze onderdrukking heeft als natuurlijk gevolg dat seks zich in alle uitwassen laat zien. Kijk maar naar de kerk, wat komt er niet voor een hoop ellende aan het licht op het gebied van seksueel misbruik gedaan door ‘geestelijken!’

Hoe kun je überhaupt nog zoiets als een kerkelijk instituut vertrouwen, als je ziet wat er gebeurd is en hoe ze er nu mee omgaan? Je zou bij wijze van spreken nog beter een vrijwillige hoer kunnen sturen naar al die geestelijken die ernstig te kort komen op seksueel vlak, dan zou er al veel minder misbruik zijn. Neem van mij aan dat iedereen een seksuele drift of drang heeft, daar leef je op, het is je vitale levenskracht, het onderdrukken in welke vorm is werkelijk totaal tegen de natuur in.

We zijn geschapen om de liefde te ervaren in de stof door middel van het hebben van seks.

Marjon van Vliet

Tags: , , , , ,

4 Responses to “Wat is er vies aan seks?”

 1. Lilian Says:

  Hallo Marjon,

  Ik las zonet je artikel op de site van Starpeople..

  Iedereen heeft zo zijn/haar eigen ideen over ‘Sex’.. maar er zit heel veel meer achter dan men denkt.
  Wist je dat als je 1x met iemand sex hebt ..het 5jr duurt voor de energie van de ander uit je veld is verdwenen,
  Het is uberhaupt belangrijk te weten wat SEX is.. een ervaring vanuit Liefde of..vanuit een dierlijke Lust!
  Over het algemeen is sex voor de mensheid in vele omstandigheden een ’emotionele uitlaatklep’..en heeft het totaal niets met liefde te maken ..zelfs na een enorme ruzie reageren mensen hun emotie’s af met Sex.
  Dat je alleen zuivere sex kunt hebben met je levens-partner..ben ik het niet eens..wij zijn nooit elkaars bezit.
  Wij allen zijn met elkaar verbonden ..er is op een ‘higher level’ dus geen enkel verschil..
  Als de mensen elkaar vanuit het hart ‘onvoorwaardelijk kunnen liefhebben’, is het ook normaal om met anderen sex te hebben , naast je eigen levenspartner..die Liefdes-vorm stijgt namenlijk ver boven het Ego uit… bezittingsdrang en jaloesie etc.. komt dan niet meer aan de orde..de Goddelijke Liefde kan dan volkomen Vrij en in Joy stomen ..geweldig toch.

  Marjon, het is niet aan ons mensen om te ver-oordelen over de Rol die onze mede-mensen hebben gekozen in hun Incarnatie’s..veel rollen zijn niet even makkelijk..o.a de rol van de ‘Geestelijken’ in deze tijd..ook daarin vind nu een uitzuivering plaats ..je gaat voor mijn gevoel wel erg makkelijk en weinig respektloos om met de Rol van ‘een Hoer’ ,een Rol ..die ook wij ooit als ervaring in een leven gespeeld..misschien wel in het vorige .

  Misbruik komt voor in Alle lagen van de bevolking..het heeft soms ook met Karma te maken uit vorige levens.
  Ieder mens ontwikkelt zich via ervaren..dus..Oordeel niet over de ervaring an wie dan ook..dat is niet aan ons.

  Een warme hartegroet,

  Lilian

  Namaste

 2. Robert Says:

  Ik moet zeggen dat ik het niet helemaal eens kan zijn met de conclusie die je trekt uit de 6e en 7e alinea.(?) Het lijkt me niet logisch dat je 2 totaal verschillende culturen met elkaar vergelijkt! Als je dit gedachtegoed aanhangt, voel je vrij om je bij een nudistenbeweging te voegen, maar dring dit niet aan mij op. Het spijt me, maar ik heb genoeg seksuele voorlichting gehad, en heb dit niet bij ooms, tantes of mijn eigen ouders op veilige afstand hoeven aanschouwen!

  Begrijp me niet verkeerd, met het idee over liefde, seks en leegheid ben ik het eens, maar laat, zoals je stelt, iedereen het dan op hun eigen manier doen. Misschien vinden mijn partner en ik het juist wel fijn om met het licht uit onder de dekens seks te hebben! Dat hoeft helemaal niks te maken te hebben met schaamte of het te ervaren als taboe! Het gaat hier om het speciaal te laten zijn, iets wat je samen deelt, waar niemand in hoeft te storen of van hoeft mee te genieten! Misschien is het daarom maar goed ook dat we nog zo’n moraal in onze cultuur hebben. Ik zit er niet op te wachten overal in de natuur seksende mensen tegen te komen! Ga jij als agente mensen op de schouders tikken en vervolgens beoordelen of ze het wel uit liefde doen? Kom op zeg! DAT is toch te idioot voor woorden! Om over verkrachtingen in de natuur maar niet te spreken; want dat willen we niet stimuleren toch?!

  Natuurlijk zijn er mensen die er te bekrompen over denken, maar scheer alsjeblieft niet alles over een kam, door al het seksueel misbruik aan ‘het kerkelijk instituut’ toe te schrijven!..als we het over bewustwording hebben…In mijn eigen (protestantse) gemeente word juist gewezen op een gezonde verhouding, zowel seksueel als geestelijk en spiritueel, tussen man en vrouw! Ik zal inderdaad niet ontkennen dat er misbruik is geweest onder geestelijken binnen de RK. Maar zoals eerder gezegd, wanneer er openlijk over gesproken en onderwezen word, vertrouw ik mijn ‘kerkelijk instituut’ wel degelijk ja! Het is ook aan een ieder om alles wat onderwezen word zelf te onderzoeken! Ik vraag me dus ook af waaruit je concludeerd dat seks binnen de kerk en samenleving als iets vies wordt bestempeld. Je geeft mij meer het idee dat dit gedachtegoed niet bij jou beleving van seksualiteit past, en je het dus niet gezond vind. En dat spreek ik tegen, juist omdat seks niet je vitale levenskracht is! Natuurlijk is het belangrijk dit als partners te doen en er van te genieten, maar zorg er wel voor dat je eerst de tijd neemt om oog voor elkaar te krijgen! Dit zorgt voor zoveel meer intensiteit in seksualiteit of welke vorm dan ook van intimiteit! Pas dus op voor enorm veel schade en miscommunicatie in een relatie! Juist in deze maatschappij wordt seks open en bloot maar op straat en internet gegooid, en slaat zij totaal de plank mis als het om seksualiteit gaat! Ik zeg niet dat je het moet onderdrukken, maar hou oog voor elkaar! Soms kan dat inderdaad tijdelijke onthouding betekenen om even ‘back on track’ te komen.

  Helaas mis ik dit gedeelte erg in je artikel, waardoor ik ook van mening ben dat dit artikel de plank (totaal) misslaat. Misschien is het beter als je wat meer inzet op bewustwording van elkaar in een relatie alvorens je je mening over seks in z’n meest natuurlijke oervormen.

  We zijn geschapen om de liefde te ervaren door oog voor elkaar te hebben en in het groeien naar elkaar toe! Hoe je daar vorm aan geeft binnen seksualiteit…tsja..kies zelf maar hoe je daar vorm aan geeft!

 3. Robert (een andere dan de vorige) Says:

  Sinds ik een ontwaken heb mee gemaakt en eenbewustzijnsontwikkeling mee maak, ben ik persoonlijk gaan zien dat seks een fysieke uiting is van het verlangen om je verbonden te voelen. Toen ik het ontwaken had ervaren zat ik nog helemaal in mijn hoofd en dus maak ik vanaf dat de ontwikkeling mee om weer helemaal in mijn Zelf te kunnen ZIJN, dat een verbinding IS van waaruit je de ander, je omgeving, alles energetisch via je eigen lichaam kunt voelen. In zo’n ontwikkeling daar naartoe ga ik dwars door alle emotie heen waarbij ik door mijn eigen lading van dit leven ben gegaan, een stuk(je) karma en op dit moment door een eeuwenoud onderdrukkingsgevoel dat door vier a vijf generaties heen bij mij in de basis was opgeslagen. Wanneer je helemaal heel bent kun je je dus verbonden voelen zonder iets te doen, puur energetisch voelen. Lichaam en ziel zijn dan ook verbonden omdat alle spanning eruit is. Seks zou dan ‘de liefde bedrijven’ gaan heten. Liefde is namelijk de verbinding tussen je eigen denken en voelen. Die verbinding brengt je in je Zelf waar je je met de ander energetisch verbonden kunt voelen. De ervaringen die ik heb, laten mij zien dat energie net als water is. Water stroomt, staat stil of kan bevroren zijn. Maar de essentie is in alle drie de toestanden water. Met energie is dat net zo. Stromend noemen we het energie, stilstaand noemen we het emotie en bevroren heet het spanning. In alle drie de toestanden is de essentie energie. Als je dan dwars door alle emotie heen gaat ontdooit de energie en gaat weer stromen. dan kom je ook alles tegen wat jein je leven uit te werken hebt . Dit wordt ook wel ‘het pad van de ziel’ genoemd. Bewustzijnsontwikkeling werkt alleen maar echt op een aardse manier, menselijk, niet op een spirituele manier.

  Seks vanuit spanning is dan gewoon vaak vanuit het hoofd want alles wat van de buitenwereld is aangeleerd zit in ons hoofd. Dat is de strijdigheid in deze wereld van tegenstellingen. Dat levert de spanning op in het lichaam. Ik ontdekte op een gegeven moment zelf dat dat niet mijn eigen gedachtenwereld was geweest maar een aangeleerde gedachten wereld, aangeleerd door de buiten wereld, gebaseerd op overtuigingen, oordelen, voorwaarden,, herinneringen, vergelijkingen etc. Ik merkte op een gegeven moment dat ik in mijn lichaam dacht en dat deed me inzien dat alles in het hoofd aangeleerd was. Later ervaarde ik mijn gedachten wereld in de energie om me heen, zonder zelf na te denken. Door alle ervaringen tot nu toe en dingen die ik gelezen heb snap ik dat ik niet mijn lichaam ben maar dat ik een ziel ben en een lichaam heb. Mens ZIJN is dan in mijn ogen pas werkelijk als lichaam en ziel één kunnen zijn. Vanuit spanning, het hoofd, zijn we naar buiten gericht. Spanning is dan bevroren energie en middels de seks wil je dan een ‘samen’ ervaren. Aangezien je dan geen energetisch voelen tot je beschikking hebt blijft alleen het fysieke voelen over. De werking van de geslachtsdelen geven dan de meest intense lichamelijke reacties als het dan over ‘voelen’ gaat. Het orgasme is dan een moment dat je alles heel even los laat (controle) want dat kun je niet onder controle houden, tenzij je voortijdig stopt. Dat je energie daarna vijf jaar in het veld van de ander blijft, lijkt mij stug. Als dat toch zo zou zijn is dat gemakkelijk op te lossen. Je zegt gewoon ‘terug naar je eigen lichaam’, dan is het zo gepiept. Energie volgt gedachte en niemand heeft het recht in jouw energie te gaan zitten. Dan verbindt je je op dat moment wel maar je moet ook weer los laten. Doet de ander dat niet dan stuur je die gewoon terug naar het eigen lichaam. Het kan anders ook zijn dat je de ander zelf vast houdt of dat je eigen energie bij de ander is.

  Alles is al één, energetisch gezien maar als dat niet te voelen is ga je de verbinding fysiek opzoeken. Seks is naar mijn mening dan de meest intense fysieke beleving van je lichaam. Totdat je een keer heel bent, open, in verbinding. Dan kan alles energetisch gevoeld worden maar omdat denken en voelen dan ook met elkaar verbonden kunnen zijn in je Zelf, zal het geen seks meer zijn maar ‘liefde bedrijven’ omdat liefde de verbinding is tussen manlijk en vrouwelijk, denken en voelen, in je Zelf. Vanuit spanning kan het pure lust zijn maar ook daar is niets mis mee. Je beleefd het gewoon naar aanleiding van de toestand van je energie. Dan heb je nog het verschil tussen bewust en onbewuste beleving. Naar mijn mening is onbewust van uit spanning (bevroren energie) en bewust vanuit ont-spanning, waarbij je energie vrij door je lichaam kan stromen.

  Seksualiteit is in mijn ogen iets anders dan seks. Seksualiteit is in mijn ogen de vrij stromend energie van het miltchakra waardoor je ook vrij beweegt, ontspannen. Dat ziet er vaak seksueel uit. Dan zit je in je lichaam en ben je vrij. Dat zie je dan aan mensen die echt vrij zijn, wat in houdt de energie goed door stroomt. Je seksuele energie is dan ook vrij. De vrije beweeglijkheid en het bewustzijn ervan maakt het in mijn ogen dat het seksueel is.

  Liefde is niet te ervaren door oog voor de ander te hebben. Zoals ik als schreef is liefde de verbinding tussen je eigen (werkelijke) denken en gevoel. Daardoor ben je je Zelf. En pas als dat realiteit is kun je echt oog hebben voor de ander. Alles is IN de mens’ Zelf. Alles wat je aan de ander wilt laten zien zul je eerst in je Zelf moeten vinden. Vanuit het hoofd heb je niet werkelijk oog voor de ander. dan zit je in de oordelen, overtuigingen, herinneringen, verwachtingen etc. tenminste, als die aangeleerde gedachten wereld daar nog in zit. dan kun je nooit de ander echt zien of horen want de zaken in je hoofd vervormen elk verhaal van de ander naar je eigen verhaal. Dat is dan naar je Zelf, geprojecteerd op de ander. Als je niet in je lichaam bent dan wordt je door de buiten wereld in je onverwerkte zaken getriggerd. Vervolgens komt de spanning door wat er in het hoofd om gaat.

  Het gaat allemaal om het man-vrouw plaatje. Man en vrouw zullen elkaar nooit begrijpen want ze beleven alles op verschillende manieren. Het zijn twee totaal verschillende belevingswerelden doordat er fysiek gezien niets hetzelfde werkt. Ze komen dezelfde dingen tegen maar beleven de dingen verschillen, hoe gespannen of hoe ‘verlicht’ ze beiden ook zijn. dat omdat het lichaam op allerlei zaken verschillend is. Als een vrouw dan een partner wil die haar helemaal begrijpt zou ze lesbisch moeten worden en een man homo. Dat zal dan ook wel de reden zijn dat er lesbies en homo’s zijn. Maar de grootste leerschool zit hem in het leven zelf en dan tussen man en vrouw.. Wanneer je door alles heen bent gegaan in je Zelf dan kom je uiteindelijk in je ZIJN. Dan kun je ook als man en vrouw SAMEN…ZIJN, met alle verschillen die er ZIJN, zonder oordelen, zonder overtuigingen, zonder verwachtingen etc want die zaten in je hoofd.

 4. liefdeskruiden Says:

  Het is zo jammer dat de seks de kerk is uitgejaagd. Dat moet weer terug. Seks is om van te genieten. Voor iedereen mogelijk.

Leave a Reply