Spirituele bedrijven

Mensen pas toch op! We zitten nu midden in 2012 en de huidige tijd en de spirituele bedrijven spelen graag in op de behoefte van de mens zich te willen onderzoeken en te ontwikkelen. Bedrijven ja, zo zou ik het willen noemen, want het zijn bedrijven, noem het spirituele bedrijven die vooral nu als paddenstoelen uit de grond rijzen om jou maar zo snel mogelijk door je trauma’s heen te slepen en je een verlicht kosmisch wezen te maken met alle goddelijke vermogens en technieken die je je maar kunt voorstellen.

En dat allemaal in een cursus van een week of zelfs in een weekend en ach dat beetje geld dat moet je er maar voor over hebben toch?! Je houdt toch van jezelf, dat heb je toch wel voor jezelf over?! Bull shit, wat een flauwekul, mensen open je ogen en laat je werkelijke gevoel een hoofdrol spelen, net als die eerste impuls die bij het introductiegesprek zegt: ‘Hè gat, wat een eng type, ik voel me eigenlijk helemaal niet op mijn gemak bij hem.’ Laat je niet verleiden door je gedachten of verstand om het later te gaan beredeneren, maar vertrouw op je eerste impuls.

Werkelijke bewustwording en groei laat zich niet proppen in een weekje oefeningen doen, buiten het feit dat het ook nog eens heel gevaarlijk kan zijn. Je stelt je open, je ‘denkt’ dat ze het wel goed met je voor kunnen hebben en uiteindelijk laten ze allerlei meditatietechnieken op je los welke vaak manipulatief (kunnen) zijn. Het gaat niet om jou maar om hun eigen aanzien en machtspositie. Je kunt er hevig van in de war raken en allerlei geestjes die in de bovenwereld het fijn vinden om mensen te plagen of in de war te brengen wachten hun kans af tot jij je open stelt en zij kunnen binnenfietsen bij jou.

Er staat voor niemand een vast tijdstip voor bewustwording en groei vast, iedereen heeft zijn eigen tempo naar gelang wat hij of zij zich heeft voorgenomen en dat wat de persoon aan kan, komt op zijn pad. Forceren in welk vorm is schadelijk, alles word je elke dag op je pad aangereikt, je hoeft alleen maar de wens te hebben te willen groeien en je hogere zelf brengt als vanzelf die dingen op jouw pad die op dat moment bij je passen om je er bewust van te worden. Je moet het alleen wel willen zien en het willen onderzoeken.

Dat is het moeilijkste van allemaal, we zijn wel nieuwsgierig naar wat er allemaal te koop is in ‘Spiriland,’ maar werkelijk naar onszelf kijken en oud niet passend gedrag loslaten en er nieuw gedrag voor in de plaats zetten, conform ons goede gevoel en ons hogere zelf, vinden we lastig. De vinger wijzen naar de ander of ons vol laden met allerlei fantastische kosmische info, waar we in ons dagelijkse leven eigenlijk niets aan hebben, doen we maar al te graag.

Wanneer worden we nu een gelukkiger mens, want dat is wat we uiteindelijk toch allemaal willen!?

* Wanneer je weer net als een kind elke dag opnieuw keuzes  naar je hart en je gevoel durft te maken

* Je je losmaakt van wat anderen van je vinden

* Je weer kiest voor dat wat jou een goed gevoel geeft  en daar kun je elk moment mee beginnen

Marjon van Vliet

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.