Nieuwsgaring, goed of niet?

Al jaren verbaas ik mij over de oppervlakkigheid van journalisten. Ik weet natuurlijk dat de media de tijdsgeest volgen door snel het nieuws door te geven en zo de waan van de dag te volgen, maar waar ik, en ik denk ook andere mensen, behoefte aan hebben is lekker even doorpakken en zien of je tot de kern kan komen om iets te kunnen begrijpen waarom het is gebeurd. Gaat het niet altijd om waarom iets gebeurt? Dus de reden achter de gebeurtenissen is voor mij nog belangrijker dan het feit op zich. Laten we ons eens richten op wat er zo te zien in de media. Ongelukken, oorlogen, moorden, politieke issues, etc.

Maar hoor je iemand wel eens over waarom er in voedsel zoveel E’s moeten voorkomen, terwijl het ook zonder kan? Hoor je wel eens iemand waarom, met name in de EU, steeds meer genetisch gemanipuleerd voedsel wordt toegelaten? Hoor je wel eens iemand waarom wij onze koeien en varkens steeds meer met genetisch gemanipuleerde soja voeden, wetende dat de dieren hierdoor steeds zwakker worden? Hoor je wel eens iemand waarom we zelf niet kunnen bepalen wat goed voor ons is? Waarom zoeken we het allemaal zo buiten onszelf? Denk je nu echt dat een ander het beter kan weten wat goed voor je is dan jijzelf? Natuurlijk niet, wat mij betreft mogen we allemaal wat mondiger en bewuster worden. Hoor je wel eens iemand waarom er zoveel verkrachtingen en moorden plaatsvinden door mensen die worden beïnvloed door een geestje en daardoor op het moment suprême niet weten wat ze doen? Horen wij wel eens iemand echt vertellen dat er elke dag Ufo’s worden gesignaleerd? Horen wij iemand echt wel eens vertellen dat wij als mensheid zo beïnvloed worden dat niemand het ooit zal geloven als het nooit officieel bekend wordt gemaakt? Horen wij wel eens over de beraadslagingen bij de groep de Bilderberg? Waarom houdt iedereen zich zo afzijdig van de besprekingen die nooit openbaar mogen worden? Waarom worden wij zo dom gehouden? Waarom nemen wij het recht niet in eigen hand door zelf van mijn part een internetsite te starten waar de echte zaken besproken worden waar iedereen recht op heeft?

Gelukkig zijn er al een aantal internetsites die in dit schemergebied openheid van zaken geven, maar ik voel dat hier ook niet alles juist wordt weergegeven. Beter zou zijn dat de officiële media ook aandacht durven te geven aan zaken die eigenlijk het daglicht niet kunnen verdragen. Ik vraag mij dus af waarom dit niet gebeurt. Is het omdat je voor lul kan staan als je het bij het verkeerde eind zou hebben of is het dat er gewoon een taboe op sommige onderwerpen rust?

Zouden we niet allemaal de waarheid willen weten waarom bijvoorbeeld onze premier Rutte ons vertelt dat hij tegen meer bemoeienis is van Europa, terwijl er steeds kleine stapjes worden gezet om meer bevoegdheden naar de EU over te dragen? Tegelijkertijd krijgen de Europa sceptici nagenoeg geen ruimte in de media om gewoon hun onderbouwde weerzin uit te spreken tegen de snelle ontwikkelingen in de EU met als excuus de huidige crisis. Mijn weerzin is dat mijn gevoel aangeeft dat we gewoon voor de gek worden gehouden en naar de mond gepraat worden. Van mijn part wordt het nog even erger om dan een tegenbeweging te zien ontstaan, omdat iedereen dan goed ziet dat het nergens toe leidt. Maar wat zit hier nu achter? Waarom drukken sommige politici nu zo door, terwijl het electoraat er heel anders over denkt? Zou er een bepaalde invloed zijn? Ik weet zeker van wel, anders is het niet te verklaren dat ze zo achter elkaar aanlopen en elke stap zo uitleggen dat het zo goed voor ons is, terwijl de feiten hun tegenspreken.

Ik vind dat het volk op de een of andere manier eerlijker moet worden voorgelicht. Ik vind ook dat wij zouden moeten kunnen eisen dat wij alles willen weten wat nieuwsgaring betreft. Wanneer komt er een journalist of televisieprogramma die het aandurft om echt alles te bespreken en het volk een stem geeft door zich met de echte motieven achter alles bezig te gaan houden? Wie durft er zijn nek uit te steken en echt voor de waarheidsvinding te gaan?

Rein Feenstra

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.